En spennende dag på Skunken i Grimstad.

Fortidsminneforeningen Aust-Agder lokallag inviterte søndag 4. september til et arrangement i forbindelse med «Kulturminnedagene» og «Frivillighetens År» på Skunken i Kroken i Grimstad, i samarbeid med huseier Ben Brynildsen som eier dette fantastisk godt bevarte huset fra 1700-tallet.

Værgudene stilte opp og bidro til en helt utrolig flott dag med spennende fortellinger om stedets historie.  Forfatter og historiker Anne Tone Aanby snakket engasjerende om mange ting knyttet til Skunken, Kroken og distriktet rundt.  Hun forklarte hvordan Kroken i mange år var et sentralt sted på grunn av Rorevannet og handelsvirksomheten som foregikk via vannveiene. Vi fikk informasjon om mange forhold rundt teglverksproduksjonen og båtbyggeriene i Kroken. 

Tradisjonshåndverker Ole Ugland, som til daglig arbeider hos Bøylestad Moen AS, fortalte om måten huset var bygd på, om takkonstruksjonen, originale dører, listverk, vinduer og mange andre ting knyttet til selve bygningen.

Inger Svalastog, datter til tidligere eier Anders Engesland, stilte på sparket sporty opp og fortalte om mennesker hun kunne huske som bodde huset.

Hele 160 personer møtte opp og arrangementet må sies å ha vært særdeles vellykket. Ben, Anne-Tone og Ole ble alle takket for sine fantastiske bidrag med en t-skjorte fra Fortidsminneforeningen og boken “Vern gjennom bruk” av Else Rønnevig.

Vi takker for gjestfrihet, deling av kunnskap og opplevelser og for at så mange møtte opp! 

Tusen takk også til Agder fylkeskommune som i år har gitt oss arrangementsstøtte.

Forrige
Forrige

Høringssvar til Arealdel - Forslag lagt ut til offentlig ettersyn, Froland kommune.

Neste
Neste

Flotte dager på Trebåtfestivalen i Risør.