Supert kurs i vindusrestaurering på gamle Lyngør skole i helga.

Helgen 7-8. oktober 2023 ble det på ny holdt kurs i vindusrestaurering på gamle Lyngør skole, av de engasjerte og dyktige huseierne Frida Marie Feddersen og Espen Moseidjord. Kurslærer var Chris Nerdal fra Sekel AS, og kurset ble raskt fullbooket. Formålet med kurset var å gi grunnleggende forståelse av oppbygging, funksjon og vedlikehold av gamle vinduer. Gamle vinduer er verdt å ta vare på!

Kurset var designet for å gi elevene praktiske ferdigheter og teoretisk kunnskap som er nødvendig for å restaurere og bevare vinduer på en effektiv og autentisk måte. Dette inkluderte tradisjonell linoljebrenning av metall, glasskjæring, linoljemaling, kitting og enkle trereparasjoner.

Kurset ble holdt av huseierne i samarbeid med Fortidsminneforeningen og støttet økonomisk av Kulturminnefondet. Nytt fra kurset i fjor var at man i år kunne ta med sitt eget vindu som man ønsket å restaurere.

Det ble en kjempeflott og interessant helg, med mange lærevillige elever og dyktig lærer. Og huseierne serverte på ny fantastisk mat og drikke gjennom hele kurset. I tillegg ble det i år mulighet for å bestille noe ekstra god drikke fra lokale Sløyden café/pub lørdags kvelden. 

Tusen takk til Frida og Espen som åpnet opp dørene for nok et vindusrestaureringskurs, samt til Chris fra Sekel AS som bidro med sin store kunneskap, samt til støttepartnerne for dette kurset. Takk også til Kulturminnefondet som har støttet kurset økonomisk.

Her noen bilder fra den hyggelige og lærerike helgen!

Forrige
Forrige

Intervju med en tradisjonshåndverker - Møt maler Emily Novembrini.

Neste
Neste

Tjærebrenningskurs på Skjerkholt i Tvedestrand.