Vi deltok i helgen på Fortidsminneforeningens Representantskapsmøtet i Bergen.

I helgen deltok vårt lokallag og Agder avdeling med tre delegater og en observatør på Fortidsminneforeningen sitt Representantskapsmøte, foreningens høyeste myndighet, hvor blant annet nytt styre velges og viktige saker drøftes. Videre er det en helg hvor kulturarvforkjempere treffes og blir bedre kjente.

Vår observatør, Gunhild Risdal Konnestad, deltok sammen med Karl Ragnar Gjertsen, Siv Senneset og Erik Østrådal fra styret i Agder avdeling. Konnestad tok noen flotte bilder fra helgens Representantskapsmøte, som kan sees under.

I programmet fikk deltakerne blant annet med seg et spennende foredrag fra prosjekt “Lys i gamle hus” med Bianca Wessel som dreier seg om stedsutvikling på bygda. Anne Westrøm, Alexander Rauboti og Ingunn Emdal holdt et engasjerende foredrag om tilrettelegging for yngre engasjement da det ikke er ukjent at hovedmengden av medlemmene er over 40 år.

På lørdagen ble selve Representantskapsmøtet avholdt. Trude Knutzen Knagenhjelm ble valgt inn som ny styreleder etter avtroppende styreleder Margethe C. Stang. Og særlig gøy for lokallaget vårt var det at vårt lokallagsmedlem Helge Roar Dalen ble valgt inn som 2. varamedlem i det aktive styret.

Lørdags kveld ble det holdt festmiddag på Fløien Folkerestaurant, en stor opplevelse for alle deltakerne.

Før avreise på søndagen fikk våre deltakere med seg en flott ekskursjon på dampskipet “Stord 1”. Med avgang fra Holbergskaien gikk ferden til Gjensidigekaien i Sandviken, hvor det ble omvisning i Fiskerimuseets sjøboder, før turen gikk videre til arbeiderboligen Salhuset og Tekstilindustrimuseet.

Vi takker Fortidsminneforeningens administrasjon og Hordaland avdeling / Bergen lokallag for en fantastisk flott og interessant helg!

Forrige
Forrige

Når kommunale nybyggs-tilskudd motvirker nasjonale klimamål.

Neste
Neste

Vinner av Verneprisen i Gjerstad kommune, 2022