Fargeundersøkelse av trehus i Aust- og Vest-Agder

Tidligere i år fikk Fortidsminneforeningen Aust-Agder lokallag i gave en fargeundersøkelse utført av teknisk konservator Jon Brænne og Tone M. Olstad, i samarbeid med Hans Olaf Aanonsen. De hadde først gitt den til Else “Sprossa” Rønnevig, som hadde fått i oppgave å gi den videre til foreningens lokallag.

Undersøkelsen ble gjort på flere steder i gamle Vest- og Aust-Agder på tidlig 1980-tallet. Hensikten med undersøkelsen var at flere burde få se hva en kunne finne ut om hus og farger, og hvordan en konservator arbeidet og hvorfor. Videre at flere burde få øynene opp for hvor mange av de kulturhistorisk mest verdifulle bygninger som på grunn av manglende kunnskap/dårlig opplysning og kanskje liten interesse, som fullstendig har mistet sin identitet.

Vi i Aust-Agder lokallag ønsker på sikt er det om mulig ønskelig å sikre undersøkelsen i digitalt format, men frem til da kan utstillingen lastes ned og leses her:

I våres ble det foretatt en grundig fargeundersøkelse av et hus i Øvregate 1 i Lillesand. Prosjektansvarlig var vårt lokallag, mens undersøkelsen ble foretatt av Norsk Institutt for Kulturminneforskning (NIKU), støttet av Bergesenstiftelsen, Agder fylkeskommune og Kulturminnefondet.

Mer informasjon om dette prosjektet kan leses her:

 
Forrige
Forrige

Flotte dager på Trebåtfestivalen i Risør.

Neste
Neste

Flott dag hos prisvinner Ingrid Kristin Aarhus i Gjerstad.